FHS is brought to you by The Bench
Our events:AviaDevAHIFIDEEASAHIC

30 SEP - 02 OCT 2024
Madinat Jumeirah, Dubai

2024 Agenda

Programme is subject to change.

Monday 30 September

08:30 - 09:30 1 hour

Registration

09:30 - 09:35 5 minutes
Summit Stage

Welcome to FHS Intelligence Talks

Talks
09:35 - 09:50 15 minutes
Summit Stage

Intelligence Talks:
Overcoming Overtourism

Talks
09:50 - 10:05 15 minutes
Summit Stage

Intelligence Talks:
Consumer – what are the demands and preferences of the next generation traveller?

Talks
10:00 - 11:00 1 hour
Exhibition Stage

Innovation Showcases

10:00 - 11:00 1 hour
Inspiration Workshop Room

Get Together - Inspiring Women in Hospitality

10:05 - 10:20 15 minutes
Summit Stage

Intelligence Talks:
Global Capital Market Trends

Talks
10:20 - 10:35 15 minutes
Summit Stage

Intelligence Talks:
AI - Integration on systems to measure the inefficiencies of the operations, sustainability effort, staff management, retail

TalksTech & Innovation
10:35 - 10:50 15 minutes
Summit Stage

Intelligence Talks:
Branded Residences - Redefining Luxury Living Across Continents

Talks
10:50 - 11:05 15 minutes
Summit Stage

Intelligence Talks:
In charts - China's outbound tourism in 2024 and beyond

Talks
11:05 - 11:30 25 minutes
Summit Stage

Coffee Break

Networking
11:30 - 11:35 5 minutes
Summit Stage

Welcome Remarks

FHS Opening, Awards & Signings
11:30 - 13:00 1 hour 30 minutes
Exhibition Stage

Signings & Announcements

11:35 - 11:50 15 minutes
Summit Stage

TenX Leadership Talk:
Building Tomorrow's Foundation for the Future of Travel

TalksDestination & Urban Development
11:50 - 12:15 25 minutes
Summit Stage

Mobility:
Innovations and Trends Shaping the Future

Destination & Urban Development
12:15 - 12:45 30 minutes
Summit Stage

Transforming Vision into Reality:
Master Planning for Transformative and Sustainable Hospitality Developments

Destination & Urban Development
12:45 - 13:00 15 minutes
Summit Stage

The World's First AI-Created Restaurant

Restaurant Invest
13:00 - 14:00 1 hour
Summit Stage

Lunch

Networking
13:00 - 14:00 1 hour
Exhibition Stage

SUSTAINABLE COOK OFF

14:00 - 14:20 20 minutes
Summit Stage

Scaling Tourism Destinations with Sustainable Footprints - An ESG Approach

People, Planet, Profit
14:00 - 14:15 15 minutes
Future Stage

Spotlight European Hospitality:
2024, the turning point for transactional activity?

14:00 - 15:30 1 hour 30 minutes
Exhibition Stage

UNTO Women in Tech Start Up Competition Semi Finals

14:00 - 15:00 1 hour
Inspiration Workshop Room

Your Path to Red Sea Global:
Exploring Projects and Partnership Opportunities

14:00 - 14:20 20 minutes
Innovation Stage

The Future of Africa's Booming Hospitality Market in a Shifting Global Geopolitical Landscape

14:15 - 14:45 30 minutes
Future Stage

European Hospitality Revival:
Creating Investment Opportunities in Mature Markets

14:20 - 14:35 15 minutes
Summit Stage

Where to start with Decarbonisation and Embarking on the Pathway to Net Zero? Best practice for Data Measurement

People, Planet, Profit
14:20 - 14:50 30 minutes
Innovation Stage

Insights into Africa's Dynamic Investment Landscape

14:45 - 15:05 20 minutes
Summit Stage

Net Positive Hospitality:
Can Hotels achieve true net positive hospitality or is it just a marketing ploy?

People, Planet, Profit
14:45 - 15:15 30 minutes
Future Stage

Resilience Strategies:
Building Anti-Fragile Hospitality Investments in Resort Destinations

14:50 - 15:15 25 minutes
Innovation Stage

Guests' Quest for Unique Experiences:
The African Approach to Authentic Leisure

15:00 - 16:00 1 hour
Inspiration Workshop Room

HAMA Workshop

15:05 - 15:30 25 minutes
Summit Stage

Justifying Sustainability Investments:
Why should investors care about ESG?

People, Planet, Profit
15:15 - 15:30 15 minutes
Future Stage

TenX Leaderhip Talk

15:15 - 15:30 15 minutes
Innovation Stage

TenX Leadership Talk:
Exploring Tomorrow's Treasures

15:30 - 16:30 1 hour
Exhibition Stage

Signings & Announcements

15:30 - 16:00 30 minutes

Coffee Break

Networking
16:00 - 17:30 1 hour 30 minutes
Summit Stage

Sustainable Hospitality Challenge

The Sustainable Hospitality Challenge (SHC), founded by Hotelschool The Hague, is the leading global student challenge which enforces true sustainable impact by means of collaboration.

16:00 - 17:00 1 hour
Inspiration Workshop Room

Rising to the Top:
Best practice for Women in Hospitality to Reach C-Level Success

16:00 - 17:30 1 hour 30 minutes
Innovation Stage

AHIF 2025 Open Group Discussion

17:30 - 18:30 1 hour
Summit Stage

Speed Networking

Networking

Speed Networking is a great way to break the ice and ensure you go into FHS already knowing your fellow attendees. Meet over 30 new contacts before the conference has officially started! Don't forget to bring lots of business cards! Taking place prior to the Opening Reception.

18:30 - 20:30 2 hours

Welcome Reception

Networking

Tuesday 01 October

08:00 - 09:00 1 hour

Registration

09:00 - 09:15 15 minutes
Summit Stage

Opening Remarks

FHS Opening, Awards & Signings
09:15 - 09:45 30 minutes
Summit Stage

The Global Geopolitical Landscape and its Influence on the Hospitality Industry

09:45 - 10:05 20 minutes
Summit Stage

What are the numbers telling us? A look at hotel performance from a global perspective


10:05 - 10:30 25 minutes
Summit Stage

Balancing Growth:
Integrating Tourism in Government Policy-Making to Tackle Overtourism and Other Key Challenges

10:30 - 11:00 30 minutes
Summit Stage

Coffee Break

Networking
11:00 - 11:20 20 minutes
Summit Stage

Welcome Address

FHS Opening, Awards & Signings
11:20 - 11:50 30 minutes
Summit Stage

Capital Talks:
Global Investment and the Allure of the Hospitality Industry

Investment & Development
11:50 - 12:05 15 minutes
Summit Stage

TenX Leadership Talk:
Insights of a CEO’s Journey

Talks
12:05 - 12:30 25 minutes
Summit Stage

Global Dialogue:
Exploring Diverse Financial Vehicles Driving the Industry - A Cross-Country Conversation Between Owners and Operators

Investment & Development
12:30 - 12:45 15 minutes
Summit Stage

TenX Leadership Talk:
People First for the Future of Hospitality

Talks
12:45 - 13:00 15 minutes
Summit Stage

Sustainable Hospitality Challenge - The Hospitality Leaders of Tomorrow Reimagining our Industry

Winner Presentation & Award Giving

13:00 - 14:00 1 hour
Exhibition Stage

SUSTAINABLE COOK OFF

13:00 - 14:00 1 hour

Lunch

Networking
14:00 - 14:20 20 minutes
Summit Stage

Evolving Strategies:
Navigating Shifting Investment Trends in the Hospitality Industry

14:00 - 14:30 30 minutes
Future Stage

The Future of Hospitality Management:
From White Label Operators, Franchising, to Traditional Management Agreements

14:00 - 15:30 1 hour 30 minutes
Exhibition Stage

UNTO Women in Tech Start Up Competition Semi Finals

14:00 - 14:20 20 minutes
Innovation Stage

Navigating the Shifting Sands of Destination Investments

14:15 - 15:15 1 hour
Inspiration Workshop Room

Unveiling Global Affairs:
An open conversation with Pat Thaker, Editorial Director MEA, The Economist Intelligence Unit

14:20 - 14:40 20 minutes
Summit Stage

Emergence of Real Estate Investment Trusts in the Middle East

14:20 - 14:35 15 minutes
Innovation Stage

Duologue:
The Future of Dynamic Branding in Hospitality

14:30 - 14:50 20 minutes
Future Stage

Commercially Driven Asset Management in Hospitality:
Strategies for Maximizing Returns

14:35 - 15:00 25 minutes
Innovation Stage

Cultural Shifts:
Enhancing Traveler Experiences through Authentic Branding

14:40 - 15:20 40 minutes
Summit Stage

Leading with Purpose:
Commitment to People, Planet and Profit

14:50 - 15:10 20 minutes
Future Stage

Beyond Borders:
Cross-Border Investments Reshaping the Global Hospitality Landscape

15:00 - 15:30 30 minutes
Innovation Stage

Decoding the Ratings:
How Do Hotels Get 3 or 4 Stars without Branding as Mid-Scale Properties?

15:10 - 15:30 20 minutes
Future Stage

Establishing Transaction Ecosystems:
Strategies for Building Seamless and Efficient Transaction Networks

15:15 - 16:00 45 minutes
Inspiration Workshop Room

Crafting Unique Identities:
Strategic Approaches to Branding and Rebranding in Hospitality

15:20 - 15:35 15 minutes
Summit Stage

Regenerative Tourism:
Innovating High-End Hospitality for Tomorrow

15:30 - 16:00 30 minutes
Exhibition Stage

Signings & Announcements

15:35 - 16:00 25 minutes
Summit Stage

Elevating Luxury:
Integrating Wellness, Sustainability, and All-Inclusive Hospitality

Wellness
16:00 - 16:30 30 minutes
Future Stage

Future Horizons:
Trends and Developments in Tomorrow’s Designs

16:00 - 17:00 1 hour
Exhibition Stage

Destination Tomorrow

16:00 - 17:00 1 hour
Inspiration Workshop Room

Purpose-Driven Leadership:
Practical Tools and Models for Thriving in a Purpose-Driven Agenda

16:00 - 16:15 15 minutes
Innovation Stage

Exploring the Future of Wellness Travel:
Latest Insights

Wellness
16:00 - 16:30 30 minutes

Coffee Break

Networking
16:15 - 16:45 30 minutes
Innovation Stage

Crafting Wellness Strategies:
Creating In-House Brands vs. Outsourcing Initiatives

Wellness
16:30 - 17:00 30 minutes
Summit Stage

Recruitment Roulette:
The Truth Behind Retaining a Diverse Workforce in Hospitality

16:30 - 16:50 20 minutes
Future Stage

Decoding Sustainability Certifications:
Considerations and Added Value

16:45 - 17:00 15 minutes
Innovation Stage

TenX Leaderhip Talk:
Eco-Luxury and Wellness Tourism, harmonizing Environmental Responsibility with High-End Hospitality

TalksWellness
16:50 - 17:30 40 minutes
Future Stage

Beyond Building:
Integrating Operational Sustainability in Construction

17:00 - 17:15 15 minutes
Summit Stage

Trailblazing Careers in Hospitality:
Leading the Way

Talks
17:00 - 17:30 30 minutes
Innovation Stage

Synergies at the Crossroads:
Wellness, Medical Advancements, and Hospitality

Wellness
17:15 - 17:45 30 minutes
Summit Stage

Voices of the Workforce:
Leveraging Organizational Culture as a Competitive Advantage

18:30 - 20:30 2 hours

Evening Reception

Networking

Wednesday 02 October

09:00 - 09:30 30 minutes
Summit Stage

Insights into Capital Providers' Perspectives on Operational Real Estate

09:00 - 09:30 30 minutes
Future Stage

Back to Basics:
Addressing Key Bottlenecks in Hospitality Innovation Before Advancing to Advanced Technologies

09:00 - 10:00 1 hour
Exhibition Stage

Innovation Showcases

09:30 - 10:10 40 minutes
Summit Stage

Capitalizing on the Sharing Economy:
Overview of Investment, Development, and Operational Opportunities

09:30 - 09:50 20 minutes
Future Stage

Demystifying AI:
A Comprehensive Exploration with practical Insights

09:30 - 09:45 15 minutes
Innovation Stage

Bespoke F&B Data:
Driving Strategic Decision-Making in Hotels

09:45 - 10:15 30 minutes
Innovation Stage

Hoteliers are from Mars, Restaurateurs are from Venus:
Why Hoteliers can’t run restaurants?

09:50 - 10:30 40 minutes
Future Stage

Disrupting the Market:
The Rise and Impact of Aggregators in Hospitality Investments

10:00 - 11:30 1 hour 30 minutes
Exhibition Stage

Speaker’s Corner:
Talk about your ESG initiative that has impacted your business

10:10 - 10:30 20 minutes
Summit Stage

FHS Awards

10:15 - 11:00 45 minutes
Innovation Stage

Gourmet Evolution:
Rethinking the Role of Celebrity Chefs in Modern Dining

10:30 - 11:00 30 minutes

Coffee Break

Networking
11:00 - 11:40 40 minutes
Summit Stage

Global Trends in Co-living:
Debunking Myths and Unveiling Realities

11:00 - 11:40 40 minutes
Summit Stage

Forever Young:
Embracing A New Way of Living Where Life Knows No Age Boundaries

11:00 - 11:40 40 minutes
Future Stage

Digital Transformation - The Future of Design and Customer Experience

11:00 - 11:15 15 minutes
Innovation Stage

The World's First AI-Created Restaurant Revealed

11:15 - 11:45 30 minutes
Innovation Stage

A Taste of F&B Success:
The Impact of Third-Party Outlets on Hotel Revenue and Real Estate Value

11:40 - 12:20 40 minutes
Summit Stage

Capitalizing on the Student Accommodation Boom:
The Rising Tide of Investment

11:40 - 12:30 50 minutes
Future Stage

Tech Solutions in Action:
Practical Insights and Implementations for Industry Advancement

11:45 - 12:30 45 minutes
Innovation Stage

The Rise of All-Inclusive Concepts and the Evolution of Beach Clubs:
A New Era for Hospitality Investments

12:20 - 13:00 40 minutes
Summit Stage

Synergy in Hospitality:
The Role of Private Clubs in Enhancing Hotel and Mixed-Use Developments

13:00 - 14:00 1 hour
Exhibition Stage

SUSTAINABLE COOK OFF

13:30 - 13:35 5 minutes
Summit Stage

Welcome to BRANDED RESIDENCES FORUM

Branded Residences Forum

Brought to you by Accor One Living

13:35 - 13:45 10 minutes
Summit Stage

Setting the Stage - Introduction to the Branded Residences Forum, Industry Overview, Key Insights, Concepts & Trends

Branded Residences Forum
13:45 - 14:20 35 minutes
Summit Stage

Unpacking the Benefits of Branded Residences for Investors

Branded Residences Forum
14:00 - 16:00 2 hours
Innovation Stage

EAHM Leadership Series

14:20 - 15:00 40 minutes
Summit Stage

Operator Perspective - A Look at How Leading Operators of Branded Residences View their Relationship With Development Partners and Homeowner Communities

Branded Residences Forum
15:00 - 15:30 30 minutes
Future Stage

Legal Structures:
Protecting Interests of Investors, Purchasers & Brands

Branded Residences Forum
15:00 - 15:15 15 minutes

coffee break

Branded Residences Forum
15:15 - 15:35 20 minutes
Summit Stage

6 Marketing Case Studies - Short Presentations by Leading Marketing Professionals Who Have Helped Drive the Success of Branded Residence Projects

Branded Residences Forum
15:30 - 16:00 30 minutes
Future Stage

The Leading Edge of Global Residential Markets - Examining The Role of Innovation, Architecture and Design in Branded Residence Projects

Branded Residences Forum
16:00 - 16:30 30 minutes
Future Stage

Structuring Rentals Programs to Appeal to Buyers, While Protecting the Interests of Hotel Owners & Developers

Branded Residences Forum
16:15 - 17:00 45 minutes
Summit Stage

Future Telling – What Shapes and Forms will Branded Residences Take in coming years

Branded Residences Forum
16:30 - 17:00 30 minutes
Future Stage

Strategies to Drive the Development and Operation of Sustainable Homeowner Communities that Deliver on Health and Wellbeing Objectives

Branded Residences Forum
17:00 - 17:30 30 minutes
Future Stage

Making Standalones Work - Bringing the Brand to Life in the Absence of a Co-Located Hotel

Branded Residences Forum